ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

 

Καλώς ήλθατε στον ιστότοπο  www.papadopouloslaw.gr

 

Σας ενημερώνουμε ότι η απλή περιήγησή σας στην ως άνω ιστοσελίδα δεν έχει ως αποτέλεσμα την επεξεργασία από μέρους μας προσωπικών σας δεδομένων. Η μόνη περίπτωση να λάβουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μέσω της ιστοσελίδας μας είναι να επιλέξετε την εφαρμογή «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ» στα πλαίσια της οποίας ζητούμε να μας παράσχετε τα εξής προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούμε στο αίτημα που θα μας υποβάλλετε μέσω της άνω εφαρμογής : α) όνομα, β) επώνυμο, γ) ηλεκτρονική διεύθυνση και δ) τηλέφωνο επικοινωνίας. Στην περίπτωση αυτή σας ενημερώνουμε ότι εχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να τηρηθούν οι θεμελιώδεις αρχές προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων, να διασφαλισθεί η προστασία της ιδιωτικότητάς τους και η τήρηση του απορρήτου των πληροφοριών που σας αφορούν, στα πλαίσια συμμόρφωσής μας με τα προβλεπόμενα στην Οδηγία 2016/680.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των cookies, ανατρέξτε στην Πολιτική cookies . Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή στέλνοντας email στο info@papadopouloslaw.gr , είτε αποστέλλοντας επιστολή στη διεύθυνσή μας προς : Αγγελική Παπαδοπούλου, Δικηγόρο, οδός 21ης Ιουνίου αριθμ. 115-117, 2ος όροφος τκ 61100.

 

Κάτωθι σας παραθέτουμε με τη μορφή ερωταπαντήσεων , κάποιες ειδικότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση από εμάς των προσωπικών σας δεδομένων

 

 

  • ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων είναι υπεύθυνος για την ασφαλή κατοχύρωση των δεδομένων σας, για την παροχή ακριβών πληροφοριών σχετικά με τη χρήση των δεδομένων σας και για την τήρηση των δικαιωμάτων σας σχετικά με τα δεδομένα σας.

Ο δικτυακός τόπος  www.papadopouloslaw.gr. ανήκει και διευθύνεται από το δικηγορικό μας γραφείο και συγκεκριμένα από την Αγγελική Παπαδοπούλου , Δικηγόρο η οποία τυγχάνει και υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών  δεδομένων που παρέχονται σε αυτή μέσω της ιστοσελίδας.

 

  1. ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ 

 

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, όσα εσείς μας παρέχετε μέσω της εγγραφής και σύνδεσής σας στην χορηγούμενη από την άνω ιστοσελίδα επιλογή «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ». Τα δεδομένα που συλλέγουμε περιλαμβάνουν μόνον τα απολύτως απαραίτητα κάθε φορά προσωπικά στοιχεία που μας παρέχετε.  Ειδικότερα κατά την εγγραφή σας στην άνω επιλογή «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ» σας ζητείται : το όνομα, το επώνυμό σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 

 

Εάν  αποφασίσετε να εγγραφείτε στην άνω επιλογή «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ» της ιστοσελίδας μας, εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να μας παρέχετε τα απολύτως απαραίτητα δεδομένα σας (όνομα, επώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο) προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας, να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας ή να διευκρινίσουμε οποιαδήποτε σχετικά με αυτό, ασάφεια. Σε κάθε περίπτωση τα άνω προσωπικά σας δεδομένα δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο λόγο πέρα από την ενδεχόμενη επικοινωνία μαζί σας προκειμένου να σας παράσχουμε τις αιτούμενες από εσάς πληροφορίες που σχετίζονται με το αίτημά σας.

 

 

  • ΠΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

 

Νομιμοποιούμαστε στην συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων εξαιτίας της δικής σας συναίνεσης προς την παροχή των άνω αναφερόμενων πληροφοριών.Η εγγραφή σας στην άνω επιλογή δεν είναι απαραίτητη για την απλή περιήγησή σας στην ιστοσελίδα, απαιτείται όμως για να διαχειριστούμε την εγγραφή σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

5.ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

Για τους σκοπούς εξυπηρέτησής σας και ανταπόκρισης στα ερωτήματά σας θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να ικανοποιήσουμε το αίτημά ή την αίτησή σας.  Ανεξάρτητα από το πώς επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας κατά το χρονικό διάστημα που είναι απολύτως απαραίτητο για την επίτευξη του αντίστοιχου σκοπού, θα τα διατηρούμε στη συνέχεια δεόντως αποθηκευμένα και προστατευμένα για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσαν να προκύψει ευθύνη από την επεξεργασία, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Μόλις παρέλθει ο χρόνος παραγραφής για κάθε αξίωση θα προχωρήσουμε στην διαγραφή των προσωπικών δεδομένων.

 

6.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Μπορείτε να ασκήσετε, κατά περίπτωση, τα εξής δικαιώματα:

Δικαίωμα πρόσβασης δηλαδή το δικαίωμα να μάθετε ποια δεδομένα σας χρησιμοποιούμε, για ποιόν λόγο τα χρησιμοποιούμε και ποιοι λαμβάνουν τα δεδομένα σας. Δικαίωμα διόρθωσης δηλαδή το δικαίωμά σας να διορθώσετε ανά πάσα στιγμή τυχόν ελλείψεις ή ανακρίβειες των προσωπικών σας δεδομένων.Δικαίωμα διαγραφής δηλαδή το δικαίωμά σας να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα εφόσον η επεξεργασία τους δεν απαιτείτε για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας προς τρίτους. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας δηλαδή το δικαίωμά σας να αμφισβητήσετε την ακρίβεια των δεδομένων . Δικαίωμα φορητότητας δηλαδή το δικαίωμά σας να αιτηθείτε και λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο.

Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται χωρίς κόστος για σας, με την αποστολή email στο info@papadopouloslaw.gr, είτε αποστέλλοντας επιστολή στην διεύθυνσή μας, εκτός αν επαναλαμβάνονται συχνά και λόγω όγκου έχουν για εμάς διοικητικό κόστος, οπότε ενδέχεται μετά από ενημέρωσή σας να επιβαρυνθείτε με το σχετικό κόστος.

 

Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του σχετικού αιτήματος, αφού σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους αντικειμενικούς λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του.

Πέραν αυτών, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ανακαλώντας την παρασχεθείσα συγκατάθεσή σας, γεγονός που θα οδηγήσει στην αδυναμία ολοκλήρωσης της σύμβασης πώλησης και παράδοσης των κινητών πραγμάτων.

Τέλος έχετε το δικαίωμα να  υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή, ιδίως ενώπιον:

– της Ελληνικής Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,15510&_dad=portal&_schema=PORTAL), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κηφισίας 1-3, (Τ.Κ. 115 23)